April 15, 2014

Cara Pakai Tudung Bawal Style Mawar Fareeda

Assalamualaikum ... rasanya lama sangat tak bersua dalam blog ni kan? kesibukan yang amat2 terasa ... nak menaip dan meluahkan perasaan kat blog memang malas, walaupon dah banyak idea dalam kepala ni heeee ...

Sekarang ni di fb ramai sibuk memperkatakan tentang statement dari Mawar Fareeda. Semuanya berpunca dari tudung dia yang singkat dan tidak menepati syariat, pasal rampasan tudung tiruan dan statement dia pasal pkai tudung ikut kemampuan.

Kesian pulak tengok dia kena hentam, mungkin sebab banyak tekanan sebab tu apa yang dinyatakan secara tidak sedar. Sebenarnya saya tengok ramai juga peniaga-peniaga online yang terlepas cakap dek kerana tak tahan dengan sikap customer dia sendiri, lain tau cara kita berbiznes secara online dan offline. Kesabaran tu kena tinggi.

Sekarang tengah sibuk pasal tudung bawal yang dibuat style tudung fareeda yang singkat tu, saya rasa fareeda tu tak laa singkat sebab dia pon ade size kan? klau badan kecik amik laa size kecik, klau badan besar amik laa size besar, ni mesti kes badan besar amik size kecik, tu yg timbul isu ni ... heeee, jangan marah ye, sebab saya pon big size.

Blogger bernama Yanabella yang memperkenalkan idea pemakaian mcm ni, wow! cantik juga, kreatif gak dia ni ... boleh jugak buat biznes, hehehee... sape nak try boleh follow seperti gambar di bawah ni ...


Cara-cara buat tudung bawal jadi tudung Fareeda, boleh follow step seperti di bawah ye ....

  1. luruskan hujung tudung
  2. rapikan tudung
  3. buat lipatan mula dr bawah
  4. buat 5 lipatan baru nampak kedutnye
  5. pinkan dekat lipatan
  6. hujung tudung mcm dlm pic tu
  7. luruskan hujung tudung
  8. lipat hujung tudung
  9. rapikan lipatan
  10. pinkan
  11. selepas pinkan tudung seperti dlm pic 
  12. tarik hujung bulatan
  13. rapi kan & luruskan utk dptkn bentuk bulat
  14. pinkan dibelakang tudung
Siap, try tau mesti jadi ... heeee



♥Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen Corat Coret Acik Wawa ♥

6 comments:

Hanie said...

WAA.. TQ2.. NK TRY LA NI.. HUHUHU..
sELAMAT bERKENALAN

Acik Wawa said...

Hanie try laaa ... sy pon x try lg ni ... cuma share je heee ...

Salam Perkenalan juga :D

Bawal said...

Its so easy and make the bawal a butterfly design.... really appreciate the creativity.

Anonymous said...

try it
http://jobandcash.com/?share=148375

Ifa said...

Info yang sangat menarik dan berguna

Anonymous said...

Tak paham laa nk bulatkan yg bwah tuu... explain more again

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Fully Design By Cik Rose Cute | For ADEK M@NJA 2013 ©| Best View: Google Chrome